Subscribe & Follow:

Monthly Archives :

January 2021

Uncategorized @mk- January 29, 2021

CRITICAL READING THROUGH MOVIES

Uncategorized @mk- January 29, 2021

CRIC – Festival of critical culture (Part 1)

ПРОЕКТ- January 26, 2021

Естетско образование проширено

Партнери на проектот: Multimedijalni institut (CR), kuda.org (SR), Berliner Gazette (D), Kontrapunkt (MK) and Mute (UK). Веб-страница на проектот: http://www.aestheticeducation.net/  Временска рамка на проектот: 2012 –…

КРИК 03- January 25, 2021

Прв дел 21.-24.11.2018

НАСЛОВ: АЛЕРТ! Пред портите на моќта – очекувајте исклучување „Ах” рече глувчето, „светот секојдневно сѐ повеќе се стеснува. Отпрвин беше толку широк, што дури и страв…

КРИК- January 25, 2021

Втор дел 07.-08.12.2018

07.12.2018 (петок) Вечер посветена на проектот ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) е проект на Гете-институтот во соработка со 53 останати организации од областа на културата…

КРИК 03 КРИК 03 КРИК 03- January 25, 2021

Трет дел 11.-19.12.2018

ТРЕТ ДЕЛ 11. – 19.12.2018 11.12.2018 (вторник) 19:30 – 21:00 промоција на книгата Мало фолио за тетатр на Иван Додовски промоција на книга: Владимир Милчин (MK),…

- January 25, 2021

КРИТИЧКО ЧИТАЊЕ НИЗ ФИЛМОВИ

​​​16.12. | 20:00​ ​”The Waldheim Waltz” (2018) ​​Ruth Beckermann (AU) Времетраење: 93 мин Земја: Австрија, 2018 Јазик: германски, англиски, француски ​ The Waldheim Waltz е филм…

- January 25, 2021

КРИК – фестивал за критичка култура (Втор дел)

ПРОГРАМА  22.11.2019 (петок) 19:30 – 20:30, Чифте амам, Национална галерија Ариане Шпаниер „Современиот дизајн и независните издавачки практики како глас на маргините“ Списанието Fukt  во изминатите…

КРИК 04 КРИК 04- January 25, 2021

КРИК – фестивал за критичка култура (Прв дел)

Човек без својства – политики на маргините „Секогаш постои нешто сенишно во тоа да се живее постојано во добро-уредена држава. Не може да се излезе на…

КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК 04- January 25, 2021

КРИТИЧКО ЧИТАЊЕ НИЗ ФИЛМОВИ

18.06.2019 19:30 Ich war zuhause, aber (Јас бев дома, но) [2019] Режија: Ангела Шанилек Времертаење: 105 мин 13-годишно момче исчезнува една недела, без трага. Филмот започнува…