Subscribe & Follow:

Category :

КРИК 05

КРИК КРИК- February 24, 2021

Фестивал за критичка култура (септември)

КРИК – Фестивал за критичка култура (септември) 15.09. -18.09. 2020 година Музеј на современа уметност, Скопје 15.09.2020 19:30 „Тропи на ранливоста (потеклото како долг или бегство…

КРИК КРИК 05 КРИК 05 КРИК 05- January 25, 2021

Фестивал за критичка култура (ноември)

КРИК – Фестивал за критичка култура (ноември) 17.11-01.12.2020 Online програма 17.11.2020 (вторник) 20:00 „Фетишизмот и секојдневието“ на Михаел Хајнрих *модератор: Артан Садику Апстракт: Многу често, Марксовата…

- January 25, 2021

Фестивал за критичка култура (јуни)

КОНЕЧНОСТА И КРШЛИВОТО ОПШТЕСТВО – СОЦИЈАЛИЗАМ, СЛОБОДА И СЕКУЛАРНОСТ Да бидете слободен не значи да бидете слободен од нормативните ограничувања, туку да бидете слободен да преговарате,…