Subscribe & Follow:

Category :

КРИК

A Featured Slider 2 КРИК 06- September 21, 2021

КРИК 06 : : Јазол – привремено постоење, анксиозност и загубена иднина : :

: : Јазол – привремено постоење, анксиозност и загубена иднина : : Шестото издание на КРИК – фестивал за критичка култура навлегува во втората пандемиска година.…

КРИК 05- February 24, 2021

Фестивал за критичка култура (септември)

КРИК – Фестивал за критичка култура (септември) 15.09. -18.09. 2020 година Музеј на современа уметност, Скопје 15.09.2020 19:30 „Тропи на ранливоста (потеклото како долг или бегство…

КРИК 02- February 23, 2021

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала​​​

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала​​​ Второто издание на КРИК – фестивал за критичка култура, продолжува да ги истражува односите и проникнувањата на културата…

КРИК 01 КРИК 01- February 23, 2021

Филмски фестивал за човекови права | 18 – 20.11.2016

​Кинотека на Македонија Селектор на филмската програма Петар Милат 18.11 | 20:00: “Аустерлиц” (2015) Сергеј Лозница Документарен, Германија 74 мин., црно-бел, ДСП Режија: Сергеј Лозница (Sergei…

- February 23, 2021

Изложба и перформанси

22 – 30.11.2016| Изложба  “Архиви на насилство”  Чифте Амам, Национална Галерија на Македонија-Скопје  Уметници: Соња Шонбергер, Мишел Теран, Христина Иваноска, Ѓорѓе Јовановиќ, Memory of the world…

- January 25, 2021

Прв дел 21.-24.11.2018

НАСЛОВ: АЛЕРТ! Пред портите на моќта – очекувајте исклучување „Ах” рече глувчето, „светот секојдневно сѐ повеќе се стеснува. Отпрвин беше толку широк, што дури и страв…

КРИК 03 КРИК 03 КРИК 03 КРИК 03- January 25, 2021

Втор дел 07.-08.12.2018

07.12.2018 (петок) Вечер посветена на проектот ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) е проект на Гете-институтот во соработка со 53 останати организации од областа на културата…

КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК КРИК- January 25, 2021

Трет дел 11.-19.12.2018

ТРЕТ ДЕЛ 11. – 19.12.2018 11.12.2018 (вторник) 19:30 – 21:00 промоција на книгата Мало фолио за тетатр на Иван Додовски промоција на книга: Владимир Милчин (MK),…

- January 25, 2021

КРИТИЧКО ЧИТАЊЕ НИЗ ФИЛМОВИ

​​​16.12. | 20:00​ ​”The Waldheim Waltz” (2018) ​​Ruth Beckermann (AU) Времетраење: 93 мин Земја: Австрија, 2018 Јазик: германски, англиски, француски ​ The Waldheim Waltz е филм…

КРИК 04- January 25, 2021

КРИК – фестивал за критичка култура (Втор дел)

ПРОГРАМА  22.11.2019 (петок) 19:30 – 20:30, Чифте амам, Национална галерија Ариане Шпаниер „Современиот дизајн и независните издавачки практики како глас на маргините“ Списанието Fukt  во изминатите…