Subscribe & Follow:

Category :

КРИК 03

- January 25, 2021

Прв дел 21.-24.11.2018

НАСЛОВ: АЛЕРТ! Пред портите на моќта – очекувајте исклучување „Ах” рече глувчето, „светот секојдневно сѐ повеќе се стеснува. Отпрвин беше толку широк, што дури и страв…

КРИК КРИК КРИК КРИК 03 КРИК 03 КРИК 03 КРИК 03- January 25, 2021

Втор дел 07.-08.12.2018

07.12.2018 (петок) Вечер посветена на проектот ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) е проект на Гете-институтот во соработка со 53 останати организации од областа на културата…

КРИК- January 25, 2021

Трет дел 11.-19.12.2018

ТРЕТ ДЕЛ 11. – 19.12.2018 11.12.2018 (вторник) 19:30 – 21:00 промоција на книгата Мало фолио за тетатр на Иван Додовски промоција на книга: Владимир Милчин (MK),…

- January 25, 2021

КРИТИЧКО ЧИТАЊЕ НИЗ ФИЛМОВИ

​​​16.12. | 20:00​ ​”The Waldheim Waltz” (2018) ​​Ruth Beckermann (AU) Времетраење: 93 мин Земја: Австрија, 2018 Јазик: германски, англиски, француски ​ The Waldheim Waltz е филм…