Subscribe & Follow:

Category :

КРИК 01

КРИК- February 23, 2021

Филмски фестивал за човекови права | 18 – 20.11.2016

​Кинотека на Македонија Селектор на филмската програма Петар Милат 18.11 | 20:00: “Аустерлиц” (2015) Сергеј Лозница Документарен, Германија 74 мин., црно-бел, ДСП Режија: Сергеј Лозница (Sergei…

- February 23, 2021

Изложба и перформанси

22 – 30.11.2016| Изложба  “Архиви на насилство”  Чифте Амам, Национална Галерија на Македонија-Скопје  Уметници: Соња Шонбергер, Мишел Теран, Христина Иваноска, Ѓорѓе Јовановиќ, Memory of the world…

КРИК КРИК КРИК КРИК- January 25, 2021

Воведни предавања

Воведни предавања 23.11.2016  19:30 „Stratigos Тито – карате: поетика на пречекорувањето, или „мешање на меморијата и желбата“ Предавање на Светлана Слапшак   20:15 Ана Вујановиќ во дијалог…

- January 25, 2021

Работилници

Работилници… ​24.11.2016 “Критичкото пишување во уметноста и културата- градење на критичко социо-културно размислување во јавната сфера” Работилница предводена од Ана Вујановиќ Целта на работилницата на Ана…

КРИК 01 КРИК 01 КРИК 01 КРИК 01 КРИК 01- January 25, 2021

Поетики на радикалното издаваштво*

23.11.2016 | Читачки групи ​Организирање читачки групи за темелно читање пропратено со дискусија на избрани делови од две книги, кои го обработуваат проблемот на политичка субјективност,…