Subscribe & Follow:

Category :

ПРОЕКТ

- February 24, 2021

Архиви на насилство

 „Лаборатории на параестетичкото – ревоспоставување на политичкото“ „Лаборатории на параестетичкото – ревоспоставување на политичкото“ е ресидентна програма од интердисциплинарен карактер. Целта е да се создаде лабораторија,…

ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ ПРОЕКТ- February 24, 2021

Дебата за Европа

7.-9. Јуни 2018, Скопје Четврток, 07.06.2018 Даут Пашин Амам ________________________________________ 18:00-18:15 отварање 18:15-19:15 „Помеѓу: Уметност и култура во променливи времиња“ Сретен Угричич, Артан Садику, Роберт Алаѓозовски…

- February 24, 2021

ДУХ – Премиера

24.04.2018, 20ч. Македонски народен театар, Скопје Помеѓу епското и постдрамското – одисеја за излегување од културата на тишината „Минатата ноќ ја сонував стварноста. Какво олеснување кога…

- February 24, 2021

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО: ПОВЕЌЕ СВЕТ

Приклучете се на иницијативата за заеднички алатки за планетарни предизвици по повод  20-годишнината на Berliner Gazette! #climatechange #migration #digitalization Климатските промени, миграцијата и дигитализацијата: тоа се…

- February 24, 2021

Школа за критичко мислење, пишување и дебатирање

Школа за критичко мислење, пишување и дебатирање септември – декември 2015 год. Место: Агенција за сериозни интереси, Скопје Проект на Контрапункт и Есперанца, Скопје 17. 09.…

- February 24, 2021

Расшколувано знаење(o^o)

Вебсајт: http://www.deschoolingclassroom.tkh-generator.net/ Рамка на проектот: (2009 – 2012) Расшколувано знаење е проект за колективно самообразование кој е насочен кон современата независна културна сцена во регионот. Неговата…

- February 24, 2021

Простори на слободата​

ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) е проект на Гете-институтот во соработка со 53 останати организации од областа на културата и уметноста, истражувачката заедница и граѓанското општество.Околу 40 градови…

- January 26, 2021

Естетско образование проширено

Партнери на проектот: Multimedijalni institut (CR), kuda.org (SR), Berliner Gazette (D), Kontrapunkt (MK) and Mute (UK). Веб-страница на проектот: http://www.aestheticeducation.net/  Временска рамка на проектот: 2012 –…

- January 25, 2021

Роберт Бош стипендија за менаџери во култура

Оваа мрежа произлезе од Програмите за стипендија за менаџери во културата, развиени од фондацијата Роберт Бош во 2002 година. Таа обединува културни менаџери и практичари од…

- January 25, 2021

Слевање на маргините

Земја: Македонија / Скопје и други градови: Дебар, Гевгелија, Гостивар, Кичево, Куманово, Струга, Струмица, Тетово  Тренер- / Партнер за мониторинг: Иван Додовски, Фондација Институт отворено општество…