Архиви на насилство

 „Лаборатории на параестетичкото – ревоспоставување на политичкото“ „Лаборатории на параестетичкото – ревоспоставување на политичкото“ е ресидентна...

Дебата за Европа

Дебата за Европа

7.-9. Јуни 2018, Скопје Четврток, 07.06.2018 Даут Пашин Амам ________________________________________ 18:00-18:15 отварање 18:15-19:15 „Помеѓу: Уметност и...

ДУХ – Премиера

24.04.2018, 20ч. Македонски народен театар, Скопје Помеѓу епското и постдрамското – одисеја за излегување од културата...

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО: ПОВЕЌЕ СВЕТ

Приклучете се на иницијативата за заеднички алатки за планетарни предизвици по повод  20-годишнината на Berliner Gazette!...

Школа за критичко мислење, пишување и дебатирање

Школа за критичко мислење, пишување и дебатирање септември - декември 2015 год. Место: Агенција за сериозни...

Расшколувано знаење(o^o)

Расшколувано знаење(o^o)

Вебсајт: http://www.deschoolingclassroom.tkh-generator.net/ Рамка на проектот: (2009 – 2012) Расшколувано знаење е проект за колективно самообразование кој...

Простори на слободата​

ФРЕИРАУМ („Слободен простор“) е проект на Гете-институтот во соработка со 53 останати организации од областа на...

Естетско образование проширено

Партнери на проектот: Multimedijalni institut (CR), kuda.org (SR), Berliner Gazette (D), Kontrapunkt (MK) and Mute (UK)....

Роберт Бош стипендија за менаџери во култура

Оваа мрежа произлезе од Програмите за стипендија за менаџери во културата, развиени од фондацијата Роберт Бош...