Роберт Бош стипендија за менаџери во култура

Оваа мрежа произлезе од Програмите за стипендија за менаџери во културата, развиени од фондацијата Роберт Бош...

Оваа мрежа произлезе од Програмите за стипендија за менаџери во културата, развиени од фондацијата Роберт Бош во 2002 година. Таа обединува културни менаџери и практичари од Германија, Централна, Источна и Југоисточна Европа, како и од Руската Федерација и арапскиот свет. Нивната експертиза опфаќа различни културни, уметнички и географски области.

Ремапирање на Скопје

Недела на меѓународна и интердисциплинарна работилница за перцепцијата на градот 

Проект на Џулија Лехлер 

Организација домаќин: ЗГ Контрапункт / Културен центар Точка 

Септември / октомври 2008 година, Центар за култура Точка, Скопје (Македонија)

Југоисточен 24-7 фото маратон

Десет фотографии направени во рок од 24 часа од седум градови

Проект на Кристијан Грака, Стефани Хјубнер, Бетина Леман, Карин Роле, Вибке Штадлер, Софи Вернер и Лусија Зимерман 

Организации домаќини: Ленау Хаус, Интернационалното друштво Елиас Канети, Градски галерии Осјек, Проток – Центар за визуелна комуникација, ЗГ Контрапункт, Германски културен центар Сибиу и Центра мултимедија 

Февруари / март 2010 година, фото маратон и вернисаж, Бања Лука (Босна и Херцеговина) , Осијек (Хрватска), Печ (Унгарија), Приштина (Косово), Русе (Бугарија), Скопје (Македонија) и Сибиу (Романија); Април 2010 година, заедничка презентација на проектот, Пес (Унгарија)


Споделено на: јануари 25, 2021 во 1:48 pm