Кон стогодишнината од раѓањето на Јозеф Бојс: Да се осмелиме на повеќе толкувања

Кон стогодишнината од раѓањето на Јозеф Бојс: Да се осмелиме на повеќе толкувања

Арно Видман Кон стогодишнината од раѓањето на Јозеф Бојс: Да се осмелиме на повеќе толкувања Јозеф...

Томас Шестаг : : Poiein

Томас Шестаг : : Poiein

Poiein Томас Шестаг Што правам јас тука? Тука, каде што зборувам; каде што навистина зборувам, како...

Распад на реалноста – разговор помеѓу Алкесандар Клуге и…

Распад на реалноста – разговор помеѓу Алкесандар Клуге и…

Поимни катастрофи Распад на реалноста во април 2020 година Клуге: Замислете си дека кај нас дошле...

Препечаток од „Капитал и одбивност. Кратка теорија на сегашноста“

Препечаток од „Капитал и одбивност. Кратка теорија на сегашноста“

Јозеф Фогл Од граѓанин на државата до граѓанин на мрежата Препечаток од „Капитал и одбивност. Кратка...

Кристијан Возницки : : Учењето како труд: Преобмислување на „училиштето“ како „фабрика“ : :

Кристијан Возницки : : Учењето како труд: Преобмислување на „училиштето“ како „фабрика“ : :

9 мај 2020 од Кристијан Возницки Блог: ТИХИ ДЕЛА Ковид-19 наметна безбедносни мерки чијашто последна, но...

Михаел Хајнрих : : 150 години „Капитал“ – и нема крај : :

Михаел Хајнрих : : 150 години „Капитал“ – и нема крај : :

Несистематски забелешки за една бесконечна историја[1] Рецензентски проблеми Маркс бил баксуз. Кога во 1867 година го...

Кристијан Возницки : : Работење, работење заедно и вмрежување за време на веб-возбудата на пандемијата : :

Кристијан Возницки : : Работење, работење заедно и вмрежување за време на веб-возбудата на пандемијата : :

Работење, работење заедно и вмрежување за време на веб-возбудата на пандемијата 2 април 2020 од Кристијан...

Фридерике Хаберман : : Нашиот живот не е масовен производ. Затоа: Екомониja : :

Фридерике Хаберман : : Нашиот живот не е масовен производ. Затоа: Екомониja : :

Се разбудив од сонот во целосна паника. А притоа не сонував ништо. Стравот едноставно беше тука....

Френк Руда : : Прво како „политика“, потоа како „уметност“ : :

Френк Руда : : Прво како „политика“, потоа како „уметност“ : :

Апстракт Статијата истражува две современи тврдења што сака да ги разгради: 1. Тврдењето дека „сè е...