СЕМИНАР „Проширена поетика: романтичното, модерното, современото“

СЕМИНАР „Проширена поетика: романтичното, модерното, современото“

КСП Центар -Јадро / SCS Centar-Jadro СЕМИНАР : : Проширена поетика: романтичното, модерното, современото : :...

Промоција на книгата во авторство на Артан Садику,  насловена „Субјект(ивна) политика“

Промоција на книгата во авторство на Артан Садику, насловена „Субјект(ивна) политика“

Kontrapunkt and КРИК - фестивал за критичка култура Cifte Hamam Контрапункт во рамки на својата едиција за критичка...

КРИК 07 : : ВО ПОСТОЈАН ОТПОР : : 2022

КРИК 07 : : ВО ПОСТОЈАН ОТПОР : : 2022

Седмото издание на КРИК - фестивал за критичка култура, во својот фокус има широк спектар на...

Панк и субкултура

Панк и субкултура

КРИК - фестивал за критичка култура Социјален Центар ДУЊА :::Тогаш дојде ПАНКОТ! Со Бен Вотсон и...

ШЕЈЛА КАМЕРИЌ

ШЕЈЛА КАМЕРИЌ

ДОАЃАМЕ СО ПОКЛОН – изложба и разговор со уметницата 27. 09. 2022, вторник, 19 часот Национална...

Обука за реанимација – перформанс на “Deepfake Situations”

Обука за реанимација – перформанс на “Deepfake Situations”

КРИК - фестивал за критичка култура Музеј на современа уметност / Museum оf Contemporary Art Започнува...

Презентирање на бугарските издавачки куќи Amek Collective & Kontingent Records

Презентирање на бугарските издавачки куќи Amek Collective & Kontingent Records

КРИК - фестивал за критичка култура Музеј на современа уметност / Museum оf Contemporary Art Разговор...

„Сенките на занаетите“ – инсталација на светлина-сенка-звук на Билал Јилмаз

„Сенките на занаетите“ – инсталација на светлина-сенка-звук на Билал Јилмаз

Event by КРИК - фестивал за критичка култура КСП Центар -Јадро / SCS Centar-Jadro Сенките на занаетите...

„Гозба или за љубовта”  концептуален, перформативен дијалог, во Сули ан

„Гозба или за љубовта” концептуален, перформативен дијалог, во Сули ан

КРИК - фестивал за критичка култура Suli An 23.06.2022 : : И на гозба на добри,...