„Иконокластични изведби: Кон aгонистичка политика на слики“ предавање на Андреј Мирчев

„Иконокластични изведби: Кон aгонистичка политика на слики“ предавање на Андреј Мирчев

КСП Центар -Јадро Во рамките на осмото издание на КРИК - фестивал за критичка култура, годинава...

Втора „Дебата за Европа“ во Скопје

Втора „Дебата за Европа“ во Скопје

17-19 ноември 2023 I ТЕМАТСКА РАМКА I Додека војната повторно се враќа на европскиот континент, на...

Debate on Europe 2

I THEMATIC OUTLINE I As war again haunts the European continent, the political project Europe must...

„Во потрага по убавината на Палестина за време на окупација“ предавање на Раед Саадех

„Во потрага по убавината на Палестина за време на окупација“ предавање на Раед Саадех

КРИК - фестивал за критичка култура and Kontrapunkt КСП Центар -Јадро Cо предавањето „Во потрага по убавината на...

„Изумот на збогатувањето: кучиња, луѓе, храна и работа“, предавање на Мaргрет Гребович

„Изумот на збогатувањето: кучиња, луѓе, храна и работа“, предавање на Мaргрет Гребович

КРИК - фестивал за критичка култура КСП Центар -Јадро Во рамките на осмото издание на КРИК...

Концерт на Millions of dead tourists во Ла Кања

Концерт на Millions of dead tourists во Ла Кања

КРИК - фестивал за критичка култура 12 мај 2023 КРИК Фестивал за критичка култура 2023 започнува...

::: КРИК 08, 2023: Заробени во слободата:::

::: КРИК 08, 2023: Заробени во слободата:::

Како и во послените неколку години, КРИК и годинава ќе се одвива во неколку кластери низ...