Проекција на „Егзитус“ на Красимир Крумов и  предавање на Станимир Панајотов „Вооружувањето на филозофијата и литературата против неолиберализмот“

Проекција на „Егзитус“ на Красимир Крумов и предавање на Станимир Панајотов „Вооружувањето на филозофијата и литературата против неолиберализмот“

Контрапункт во рамки на 9-тото издание на КРИК – фестивалот на критичка култура насловен „Желбени машини...

Промоција на две книги од Гeралд Рауниг и предавање: „Ин/дивидуалноста во ерата на дисемблажите“

Промоција на две книги од Гeралд Рауниг и предавање: „Ин/дивидуалноста во ерата на дисемблажите“

Контрапункт во рамки на 9-тото издание на КРИК – фестивал на критичка култура ве поканува на...

Промоција на „Уметност и револуција“ на Гералд Рауниг и дискусија со Ивана Драгшиќ

Промоција на „Уметност и револуција“ на Гералд Рауниг и дискусија со Ивана Драгшиќ

Во рамки на 9-тото издание на КРИК – фестивалот за критичка култура, годинава Контрапункт, во својата...

„Презентистичка демократија: Практика на грижа и квир долг“ предавање на Изабел Лорaj

„Презентистичка демократија: Практика на грижа и квир долг“ предавање на Изабел Лорaj

Во рамките на КРИК09 - Фестивалот за критичка култура имаме чест во Скопје да бидеме домаќини...

Отворeн повик за дводневен семинар предводен од Гералд Рауниг

Отворeн повик за дводневен семинар предводен од Гералд Рауниг

Чест ни е да ве поканиме на дводневен семинар предводен од Гералд Рауниг, на 5-6 јули...

Промоција на книгата „Партиципациска уметност: парадигматски пресврт од објекти кон субјекти“ од Сузана Милевска

Промоција на книгата „Партиципациска уметност: парадигматски пресврт од објекти кон субјекти“ од Сузана Милевска

КСП Центар – Јадро, 07. 05. 2024, 19:30 Контрапункт во рамките на деветтото издание на КРИК...

Изложба на Дубравка Угрешиќ „Црвеното училиште“ – објекти, цртежи, книги

Изложба на Дубравка Угрешиќ „Црвеното училиште“ – објекти, цртежи, книги

На 26 април, со почеток во 19:30 часот, во рамки на КРИК 09, годинава со тематска...

„Желбени машини – уметноста како (р)еволуција“

„Желбени машини – уметноста како (р)еволуција“

Контрапункт - организација за развој на критичка теорија, социо-културен активизам и современи културни практики со задоволство...