Subscribe & Follow:

Category :

КРИК

КРИК КРИК 04- јануари 25, 2021

КРИК – фестивал за критичка култура (Прв дел)

Човек без својства – политики на маргините „Секогаш постои нешто сенишно во тоа да се живее постојано во добро-уредена држава. Не може да се излезе на…

КРИК КРИК 04- јануари 25, 2021

КРИТИЧКО ЧИТАЊЕ НИЗ ФИЛМОВИ

18.06.2019 19:30 Ich war zuhause, aber (Јас бев дома, но) [2019] Режија: Ангела Шанилек Времертаење: 105 мин 13-годишно момче исчезнува една недела, без трага. Филмот започнува…

КРИК КРИК 05- јануари 25, 2021

Фестивал за критичка култура (ноември)

КРИК – Фестивал за критичка култура (ноември) 17.11-01.12.2020 Online програма 17.11.2020 (вторник) 20:00 „Фетишизмот и секојдневието“ на Михаел Хајнрих *модератор: Артан Садику Апстракт: Многу често, Марксовата…

КРИК КРИК 05- јануари 25, 2021

Фестивал за критичка култура (јуни)

КОНЕЧНОСТА И КРШЛИВОТО ОПШТЕСТВО – СОЦИЈАЛИЗАМ, СЛОБОДА И СЕКУЛАРНОСТ Да бидете слободен не значи да бидете слободен од нормативните ограничувања, туку да бидете слободен да преговарате,…

КРИК КРИК 01- јануари 25, 2021

Воведни предавања

Воведни предавања 23.11.2016  19:30 „Stratigos Тито – карате: поетика на пречекорувањето, или „мешање на меморијата и желбата“ Предавање на Светлана Слапшак   20:15 Ана Вујановиќ во дијалог…

КРИК КРИК 01- јануари 25, 2021

Работилници

Работилници… ​24.11.2016 “Критичкото пишување во уметноста и културата- градење на критичко социо-културно размислување во јавната сфера” Работилница предводена од Ана Вујановиќ Целта на работилницата на Ана…

КРИК КРИК 01- јануари 25, 2021

Поетики на радикалното издаваштво*

23.11.2016 | Читачки групи ​Организирање читачки групи за темелно читање пропратено со дискусија на избрани делови од две книги, кои го обработуваат проблемот на политичка субјективност,…