Subscribe & Follow:

Category :

A Featured Slider 2

A Featured Slider 2 КРИК 02- февруари 23, 2021

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала​​​

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала​​​ Второто издание на КРИК – фестивал за критичка култура, продолжува да ги истражува односите и проникнувањата на културата…

A Featured slider 1 A Featured Slider 2 КРИК КРИК 03- јануари 25, 2021

Прв дел 21.-24.11.2018

НАСЛОВ: АЛЕРТ! Пред портите на моќта – очекувајте исклучување „Ах” рече глувчето, „светот секојдневно сѐ повеќе се стеснува. Отпрвин беше толку широк, што дури и страв…

A Featured Slider 2 КРИК КРИК 04- јануари 25, 2021

КРИК – фестивал за критичка култура (Прв дел)

Човек без својства – политики на маргините „Секогаш постои нешто сенишно во тоа да се живее постојано во добро-уредена држава. Не може да се излезе на…

A Featured slider 1 A Featured Slider 2 КРИК КРИК 05- јануари 25, 2021

Фестивал за критичка култура (ноември)

КРИК – Фестивал за критичка култура (ноември) 17.11-01.12.2020 Online програма 17.11.2020 (вторник) 20:00 „Фетишизмот и секојдневието“ на Михаел Хајнрих *модератор: Артан Садику Апстракт: Многу често, Марксовата…

A Featured Slider 2 КРИК КРИК 01- јануари 25, 2021

Воведни предавања

Воведни предавања 23.11.2016  19:30 „Stratigos Тито – карате: поетика на пречекорувањето, или „мешање на меморијата и желбата“ Предавање на Светлана Слапшак   20:15 Ана Вујановиќ во дијалог…